Plast Petter

Inspiration!

Med den här sidan vill vi understryka en viktig del i vår verksamhet; vikten av att hela tiden visa nyheter, tänka fritt och ge inspiration till bra och smarta produkter.


"Kan man göra ett vattentätt fodral för mobiltelefoner?" "Finns fodralet i exakt den limegröna färg som jag vill ha?" "Kan man få en pärm som är större än A3?" "Kommer plastfickan för liftkortet att tåla kylan i Åre?" "Hur mycket kan en bälgficka expandera?"

Denna typ av frågor, är vår specialitet att lösa både konstruktions- och tillverkningsmässigt! Har du funderingar på en produkt som "borde finnas", har du kommit på en bra idé, eller vill testa vad som är möjligt? Då är du alltid välkommen att kontakta oss

Välkommen till PLAST PETTER - Specialdesign, en enkel sak för oss.

 

Inspirationsgalleri! 

 Ny flockad folie

Ny flockad PP-folie

Den här lyxiga flockade PP-folien är en nyhet som är något extra. De flockade arken är klädda med velour som känns som sammet. Det är också möjligt att få flocken gjord som utfallande individuell logotype. Många färger finns att välja på, både på arken och flocken. Alla produkter som kan stansas, kan göras i det här materialet.

 Unika visitkort

Unika visitkort

Våra egna visitkort är naturligtvis gjorda i plast. Något annat vore "tjänstefel". Korten görs närmare bestämt i miljövänlig PP cristaline, som är ett material med högblank baksida och frostad framsida. Korten screentrycks, vid önskemål i exakt PMS-kulör och heltäckande och de kan fås hörnrundade. Många tjocklekar och färger finns att välja på och oavsett vad du väljer, får du ett unikt visitkort som är överlägset tåligt, väcker intresse och kan läsas från två håll.

 Underlägg med insvetsad trycksak

Insvetsad trycksak

Genom att skriva ut trycksaken i färg och sedan svetsa in denna på undersidan av plasten, uppnår du både en ekonomisk tryckteknik och får ett tryck som är synnerligen tåligt. Och visst blir produkten riktigt snygg också? En besläktad ide är att skapa ett underlägg med en öppen sida, så att trycksaken kan bytas ut med jämna mellanrum, t.ex. för att uppdatera prislistor.

 

 Stora och små format

STORA produkter - eller små

Genom specialtillverkning och egen verktygsbyggnad kan vi tillverka också de där "omöjliga formaten". Vår fabrik på nästan 8000 kvadratmeter medger att vi kan hantera mycket skrymmande produktion. Vi har bl.a. gjort fodral i A0-format (ett format som s.a.s. "knappt finns") samt pärmar i A2-format. Vi kan också vända på perspektivet och göra mycket små format, t.ex. A7-blockomslag och A6-pärmar.

 

 Riktiga 4-färgsbilder

4-färgsbilder direkt på plasten

Vi erbjuder offsettryck i 4-färg direkt på plasten. Detta är ett riktigt exklusivt tryck, knivskarpt i konturerna och precis som på foton. Skillnaden är att trycket sitter direkt på produkter som håller. Dessutom ger en transparent/frostad plastprodukt genomsyn, till skillnad från tryck på t.ex. papp.

 Komplementtryck

Komplementtryck

Omslaget på bilden är komplementtryckt med "halva bokstäver" på resp. sida av plasten. Detta gör att texten ser obegriplig ut när omslaget innehåller ett papper. Dras pappret ut däremot, framträder sakta texten - och blir läsbar, nästan som trolleri!

 

 Fodral med hänglås

Kreativ idéprodukt

Liksom det tryckta omslaget ovan, är det här en spännande idéprodukt som vi fick förtroendet att tillverka. Fodralet ingick i lanseringen av en ny produkt och har tryckta instruktioner på sig om hur hänglåset kan öppnas genom rätt kod för att komma åt innehållet.

 Specialregister

Specialregister

Vi erbjuder specialregister där du fritt kan välja material, format, färg, fliktryck och antal flikar. På bilden visas ett frostat register med skön, "soft" känsla och vitt fliktryck - en av många ovanliga kombinationer. Vi har även tillverkat t.ex. svarta register med silvertryck och flikar med instruktionstexter på. Slutligen kan vi också göra register med speciell hålning som passar till wire-o-inbindningar. Därmed kan du skapa ordning i vanliga kollegieblock samt skapa unika titelsidor till dessa.   

 Kollektionen Blackline

Skapa kollektioner

Det finns stora möjligheter att skapa hela kollektioner av plastprodukter som kompletterar varandra. På bilden ses vår egenutvecklade produktkollektion Blackline; en kollektion helt i stansad PP som är tryckt med screentryck och lack i ett diskret vågformat mönster.

Tänk också på möjligheten att låta kontorsprodukter komplettera andra profilprodukter. Låt t.ex. svarta jackor, muggar och pennor med tryck kompletteras av svarta kontorsprodukter med matchande tryck - gärna i samband med lanseringar och events. 

 

Andra spännande uppdrag

Galleriet ovan är bara ett axplock av specialprodukter som vi har gjort under årens lopp. Några ytterligare exempel är följande (i en lista som hade kunnat göras mycket lång).

  • Portabel whiteboard. Från leverantör har vi fått in en ny folie kallad "Anti-graffiti". Folien var ursprungligen utvecklad för offentliga toaletter och andra platser som ofta utsätts för klotter. Folien går att skriva på med både OH- och kulspetspenna, men viktigare är att den går lika lätt att sudda på. Vi har gjort en konceptprodukt av folien som vi kallar "portabel whiteboard". Detta är en skrivplatta som bara är några millimeter tunn och kan användas på alltifrån minigolfbanan till att fästa på kontorsdörren. Folien kan naturligtvis också användas till andra produkter; varför inte en pärm som du kan skriva direkt på? 
  • Bilficka. En annan specialprodukt, är den s.k. bilfickan, som läggs på ut- eller insidan av vindrutan på bilar som är till salu. De tekniska krav som bilfickan behöver leva upp till, är att den skall tåla alltifrån extrem kyla under vintern i norr, till brännande hetta på insidan av en vindruta under sommaren i söder.
  • "Jordens utveckling". Eftersom vi är ett tillverkande företag köper vi stora poster material. Detta gör att vi då och då får förfrågan om vi har något specifikt plastmaterial hemma att sälja obearbetat. Som tack för hjälpen i en sådan specialförfrågan fick vi vid ett tillfälle en lång plastrulle som i utrullat skick i bilder och text beskrev Jordens utveckling från "The Big Bang" till idag - Kul initiativ, och en rolig present tycker vi.
  • Från pansarskottsfodral till ryggkuddar. Produktområdet Special innehåller produkter med mycket stor variation och spännvidd. Två exempel som kan framhållas i mängden, är specialtillverkning av pansarskottsfodral till försvaret (krav på tålighet och täthet), och nack- och ryggkuddar till sjukvården och rehab som kräver produkter som är både lufttäta och behagliga mot kroppen.  
Kontakta oss
PRODUKT/E-HANDEL