Plast Petter

Material "-Du väljer - inte utbudet"

Vi kan som regel tillhandahålla exakt det material som du vill ha, både till svetsade och stansade produkter. Mycket har vi hemma på lager, övriga specialfolier kan vi beställa från ett brett kontaktnät av leverantörer världen över. Nedan berättar vi mer om våra material, nyheter, och hur vi väljer material med hänsyn till miljön.  

 

Vid sidan av färdiga produkter händer det också att vi får förfrågningar om att sälja material obearbetat. De plastmaterial som vi arbetar mest i är PP, PVC och PE. Varje material kan du läsa mer om längst ned på denna sida.  

Rätt material är viktigt för att ge den känsla, färg och funktion som du vill ha, och rätt material är inte minst viktigt med tanke på miljön

 

Fullsortiment i PP

Genom omfattande ombyggnation av vår maskinpark, är vi stolta över att kunna berätta att du hos oss kan få i princip alla produkter tillverkade helt i miljövänlig polypropylen, PP. Produktionstekniken för PP är mer komplicerad, men materialet är återvinningsbart och kan förbrännas utan skadliga effekter för miljön.

Du hittar så klart PVC-produkter hos oss också. PVC-produktion är vi fortsatt duktiga på. Men, alternativen finns hos oss, och det viktiga är att det är du som väljer. Det är inte utbudet som väljer åt dig. Kom ihåg att Plast Petter endast använder material i PVC som innehåller ftalater som är godkända enligt kemikalieförordningens Reach-lista. 

 

Nya material

Det är också spännande att kunna berätta om att det hela tiden kommer nya material som ger nya möjligheter. För oss som teknikföretag är det med spänd förväntan som vi testar nyinkomna material för att ta reda på vad som är möjligt och hitta nya konstruktioner och produktidéer.

Genom följande länk kan du se några aktuella exempel: Inspiration. Ta också gärna en titt på vårt produktområde Special.   

 

Våra material och miljön 

Nya material är också ett högt prioriterat område för oss i förhållande till miljön och vi för en mycket aktiv och återkommande dialog i detta ämne med våra leverantörer.

 

Materialfakta  

De här tre termoplasterna nedan är alla återvinningsbara. Det är dock viktigt att de sorteras rätt för korrekt återvinning. Plasterna har svaga bindningar mellan molekylerna och förändras därför av kyla eller värme.

PP

PP, polypropylen, är en olefinplast. Den är hård och har god hållfastighet. PP blir spröd vid kyla och brinner lätt, men kan med tillsatser anpassas till olika ändamål. PP lämpar sig t.ex. väl till pärmar och mappar genom sina goda "gångjärnsegenskaper". Produkter tillverkade i PP kan fås med blindtryck, varmprägling, screentryck och efter förbehandling också med offsettryck. PP har nummer 05 i återvinningssymbolen.

PVC PVC, polyvinylklorid, är en i grunden klar, hård och tät plast. Den bryts inte ner av kemikalier, och släpper inte ifrån sig främmande ämnen. PVC har lång livslängd och kan återvinnas. PVC innehåller klor, är brandhämmande och kan med hjälp av tillsatser tillverkas i en mängd olika kvaliteter. Plast Petter tillhandahåller endast PVC-produkter som innehåller godkända ftalater. Produkter tillverkade i PVC kan fås med blindtryck, varmprägling, screentryck och offsettryck. PVC har nummer 03 i återvinningssymbolen.
PE-LD PE, polyeten, är en olefinplast. PE är mjuk, tål hög kyla, är resistent mot kemikalier och absorberar inte vatten. PE är otroligt slitstarkt och passar bra som material till mappar som skall hålla under lång tid. PE brinner lätt och går inte att få helt klar. Produkter tillverkade i PE kan fås med blindtryck, varmprägling och screentryck. (LD)Polyeten har nummer 04 i återvinningssymbolen.
Kontakta oss
PRODUKT/E-HANDEL