Plast Petter

Teknik "-Det tråkiga jobbet tycker vi är det roligaste"

PLAST PETTER är ett teknik- och tillverkningsföretag. I över ett halvt sekel har vi ritat, konstruerat och producerat plastprodukter för användning både på och utanför kontoret.

 

Genom åren har vi byggt en bra bit över 2500 verktyg för specialprodukter. Vi förfogar över en egen fabrik på nästan 8000 kvadratmeter i Sverige och ytterligare en i Estland. Båda fabrikerna har fullt utrustade maskinparker för både manuella, automatiska och robotstyrda processer. Knappt några av våra maskiner är original, utan är istället ombyggda av oss för att klara olika önskemål, t.ex. att kunna hantera en fullskalig produktion helt i polypropylen, PP.

Nåväl, dessa frågor är inte alltid de primära för våra kunder att "djupdyka" i. Det viktiga att säga, är istället följande: Som kund hos oss kan du överlåta konstruktions- och tillverkningsfrågorna på oss.

Vi räknar ut optimal produktionsprocess, ser till att produkten konstrueras så att den håller och säkerställer att rätt material väljs.

Man kan alltså säga att medan vi tar hand om det som många ofta kallar det "tråkiga" jobbet, kan du koncentrera dig på det roliga; att tänka idéer och design! Detta är en uppdelning mellan "tråkigt" och "roligt" som både vi, och våra kunder, tycker är fullt rättvis. 

 

Besök fabriken - se hur dina produkter görs

Vi vill gärna att du som kund är delaktig i hur din produkt görs. När allt kommer omkring, är det ju ofta dina egna tankar och önskemål som är startpunkten. Särskilt vid specialproduktion. 

Vi vill därför ge dig möjligheten att på plats komma och se hur vi arbetar och hur produkterna görs. En fabrik i full produktion, och med vår variation av produkter och maskiner, är en ganska sevärd upplevelse! 

Boka ett möte med oss genom att klicka på följande länk Boka möte. Du hittar vår fabrik i Hova i Västergötland strax intill E20 mittemellan Stockholm och Göteborg. Klicka här  för att komma till en detaljerad karta.  

  

Ny svetsteknik ger suverän hållbarhet

Vi kan erbjuda produkter som är svetsade med avancerat ultraljud. Tekniken fungerar förenklat som en "extrem slagborr" där svängningarna borrar ned verktyget och efterlämnar en djup svets. Praktiskt ger detta en suverän svetskvalitet som är både snygg och otroligt hållbar. Dessutom ger den här tekniken en flexibilitet som inte tidigare fanns. Svetsen kommer helt enkelt åt bättre och blir diskret och smidigt gjord. Produkter gjorda med ultraljud är t.ex. boxar, förpackningar, tidskriftsamlare, displaymappar, displayfickor och demoböcker.

  

En riktig tillverkare

PLAST PETTER är en av idag få tillverkare som finns kvar i Norden. Att vara ett tillverkningsföretag på plats i Sverige är ett strategiskt beslut som vi menar har flera fördelar.

* Pris.

Hos oss handlar ditt företag direkt av källan till tillverkarpriser, utan mellanhänder. Av affärsetiska skäl säljer vi inte direkt till slutförbrukare, av den enkla anledningen att vi inte vill konkurrera med våra kunder.

* Flexibilitet.

Att finnas nära kunderna och ha full kontroll över produktionen, gör att vi är 100% flexibla och snabbt kan styra om. Om din order är mycket brådskande, kan vi ofta lösa det.  

* Leveranssäkerhet.

Med egen tillverkning kan vi kontrollera produktionen och därför garantera tillgänglighet och leveranstid. Dina varor blir tillverkade i rätt antal, av rätt kvalitet och når dig i rätt tid.  

* Miljö.

Tillverkning, gärna i PP, på plats i Sverige, nära den Nordiska marknaden med minimala transporter. Endast godkända ftalater används i de produkter som tillhandahålls i PVC.

* Kompetens.

Att hålla fokus på tillverkning gör att vi har byggt upp en teknisk kunskap och produktkännedom som är i absolut framkant i hela branschen.

Kontakta oss
PRODUKT/E-HANDEL