Plast Petter

Historia -Från blöjbyxor till robotstansning

PLAST PETTER är ett företag med anor. Verksamheten startade redan på 50-talet, och efter efterforskningar har vi funnit en patentansökan daterad sent 40-tal, som bör ha varit startskottet för vår verksamhet. Det gör oss till ett av branschens äldsta företag.

 

Ansökan tog sikte på en s.k. blöjbyxa i plast som var tänkt att revolutionera tillvaron för dåtidens småbarnsföräldrar. Sökanden hette Lennart Pettersson och var PLAST PETTERs grundare.

Lennart bedrev tillverkning av ett antal plastartiklar i en lada utanför Västgötska Hova, från början genom att sy i materialet, men sedan genom att vara en av de första i Sverige att arbeta med modern HF-svetsning. Med tiden blev Lennart, till följd av sitt efternamn och verksamhetsgren, känd i bygden under namnet "Plast-Petter"

Vi har inte sett skäl att byta ut det namnet, som för oss står för en liten bit svensk industri- och entreprenörskapshistoria. Dessutom tycker vi att man utan betänkligheter kan bjuda på ett lite lustigt firmanamn när det uppfyller två krav som vi tycker är viktiga. Namnet väcker intresse. Och det läggs på minnet. 

Kontakta oss
PRODUKT/E-HANDEL